2009. július 22., szerda

Egy kérdés

Régóta (de legalábbis egy-két hónapja) van bennem egy kérdés, amit szeretnék Veletek is megosztani, hátha kapok okos választ (nem baba, előre szólok!). Előre szeretném jelezni, hogy ha nagyon eldurvulna a válaszadás, mert a téma néha azt veszem észre kényes, akkor lezárom a "szavazást"! Csak ennyi a játékszabály, és várom a véleményeket.
Kérdés: mostanában annyit hallani, hogy valaki "jobb" vagy "balos", meg "liberális", meg hogy a jobboldali erők, meg a baloldali erők. Név nélkül (BG, KJ, OV stb) meg tudja vki mondani, hogy mit jelent, ha vki jobbos / balos / liberális? Pl. mi a véleménye a "hogyan teremtsünk munkahelyet", "kinek a dolga fizetni a nyugdíjat", "fogyasztási vagy vagyoni típusú adók", "magyar dinnye vagy az olcsóbb de külföldi dinnye", "felvonulhatnak-a melegek vagy sem" stb kérdésekben? Ha jövőre (hahaha, ez nem kérdés, ahogy most áll a világ) jobboldali kormány lesz, az miben lenne más, mint a mostani baloldali kormány? (mert lop mindegyik, meg szövegel, hanem a valós döntésekben)

Hát most Ti jöttök Drága Olvasók:)

6 megjegyzés:

szokei írta...

Dolgoztam jobb és bal oldali kormányok idején is állami cégeknél, így tudom mi folyik. Hogy mindkét fél csinál "érdekes" dolgokat, azt aláírom, csak a mérték nem ugyanaz. A látottak alapján én a jobb oldalt fogom támogatni. Ma már a legtöbb szakember elismeri, hogy az ország mai gondjai MP 100 napos programjával kezdődött. Ezt csak fokozta GyF tevékenysége. BG most csak tüzet próbál oltani.
Lexikális oldalról nézve liberális vagyok, de a szadesztől kiütést kapok.
Vonuljanak-e a melegek? Igen, este 11 után és csendben. Gondolom már mindenki látott fotót, videót melegfelvonulásról. Ha TV-ben menne, akkor a 18+ sávba kéne tenni. Amúgy a szexualitás mindenkinek a magánügye, nem kell kiállni vele ország világ elé. Hogy is nézne ki, ha én úgy zárnám soraimat, hogy SzI vagyok és a lányokat - konkrétan a feleségemet - szeretem.
Munkahelyteremtés: Az állam közvetlenül ne teremtsen munkahelyet, mert az nem működik. Lásd a mai államigazgatást. Egy csőd. Olyan kiszámítható adórendszer, alacsony adók kellenek, amitől érdemes lesz befektetni nálunk.
fogyasztási vagy vagyonadó? Egyértelmű. fogyasztási (ÁFA) és jövedelem adó (SZJA) és semmi más. Az adózott jövedelemből vett vagyon további adóztatása már kettős adóztatás. Az adócsalókat nem a vagyonadóval kell megfogni. Alacsony adó mellett az adócsalók száma is csökken.
Remélem tűréshatáron belül maradtam. :)))

Nico írta...

Szia!
Igen, köszönöm. A kérdés bennem továbbra is fennáll. Amiket leírtál, az a jobboldali eszme része?
Mert azzal én is egyetértek, hogy a GYF meg társai nem csináltak mindent jól, de a jobb oldal sem törölte el (bocs, OV) a "haláladót", vagy nem csökkentette az állami szférában dolgozók számát (nem rúgott ki tanárokat, orvosokat, etősöket, rendőröket). Mi a Bal és mi a Jobb oldal????? (tekintsünk el a magyar politikától!)

szokei írta...

Elvileg ki a bal és jobb oldal?
A baloldal az atyáskodó állam, aki próbál figyelni mindenkire, egyenlő emberek társadalmát szeretné. (elvileg ilyen lett volna a szocializmus)
A jobb oldali eszmékben megférnek a különböző társadalmi rétegek (nemesek, "pórnép", stb) és az egyéni tulajdon hangsúlyosabb, mint a bal oldalnál.
A liberálisok az ember egyéni (szabadság)jogait helyezik a középpontba.

Nico írta...

Ok, akkor a jobb oldal nem akar állami beruházásokkal állást teremteni? Azt hiszem itt Mo-n nincs baloldal meg jobboldal, mindenki behúzott középre, max néha "kihergeli" a népet a szélsőjobbra meg szélsőbalra (habár az szerencsére Mo-n nincs, Németben van, örüljünk!), és közben a Libek meg maguk sem tudják mit akarnak...

szokei írta...

Sokak szerint az önmagát jobboldalinak tartó Fidesz baloldalibb, mint az MSZP. Teljesen összekavarodtak a pártok. Van két nagy párt és néhány aprócska. Most ezt a képet zavarta meg a Jobbik.

Axa írta...

Nicole elolvasva az utolsó HSZ-t felrikkantot! HÁT EZAZ! Ez a bajom nekem is!! Mindegyik a népnek nyal, meg a nyugdíjasoknak, a sok hü..e meg assziszi ettől jobboldali. Csak akkor ne monjda OV, hogy Ők a jobboldal! a Jobboldal a Jobbik a nacionalizmusával, külföldiek kifele csak a magyarok legyenek itten. Fuhh próbáltam tolmácsolni de Nic sebességét...nehéz.. naggyon nehéz...