2009. december 27., vasárnap

KisKarácsony NAAAGY Karácsony

Azt hiszem még mindig tele vagyok...tele mindenfélével, legyen az bejgli, mézes süti, kacsa, vagy egyébb más szilárd halmazálapotu ételféleség. :)

Dec 24.
Lusta kelegetés volt, kis ajándékcsomagolás, majd ebédkor mindenki gó szüleihez...aszem 1 ideig utoljára csináltuk ezt a fajta 2éválást, jövőre ez már nehezen lenne kivitelezhető. :) Hazagyüvetel után Kacsaelőkészítés ( a már már klasszikusnak számító aszalszilvás kacsa volt terítéken megspékelve 1 kis aszalt meggyel meg még valami aszaltgyümivel, neve mostan nem ugrik be.) Nem szaporítom a szót. ISTENI lett. De hát ez természetes mivel ÉN csináltam!! :D Utána karácsonyoztunk, Nic megkapta a Hintaszékét (valami kis meglepit majd késöbb kieszelek neki...) Én meg megkaptam a 2. Fusion-ömet. Kocsi után 1 beretvát, ( tudom a babonások most sipítoznak , hogy éles szúro szerszámot nem szabad ajándékba adni, de nem érdekelnek a babonák! )  meg 1 szakácskönyvet  ami igencsak elnyerte a tetszésemet! Ajnádékozgatás után meg olvasgattunk tv-zgettünk aztán szunya.

Dec 25.
D.e. ajándékcsomizás, pihizés. Meg beáztattam a második adag aszalt gyümit a borocskába, had adjon neki másnap reggelig. Ebéd Anyós pajtáséknál, majd ajándékozgatás, kicsit dumálgatás, majd délután elugrottunk Kacsa 2.0-ért ugyanis a nagy családi banzájra is beigértem 1 kacsasütést. :)

Dec 26. The Mega Party time.
Ezen a napon volt az Én "kiccsaldomnak" a közös karácsonyozása...azt hiszem rekordott döntöttünk. Soha ennyien ember nem gyűlt még össze Mamiéknál. Összesen 25-en voltunk. Így mindenki bevállat valamit. Mi a Kacsát. és a párolt káposztát válaltuk be. Nade nálunk a kacsa lassan sül; 4 órát. Emiatt kelés 7:00 , előkészítés, majd durr be a sütőbe pontban fél8-kor. Délelött még kis csomagolás volt,  Hálisten ez a Kacsa is király lett! Még 1-2 főzöcskés nap és ismét bevethető leszek az első szakmám által hehe :) Délben volt a tali. 2 csapat pöttyet bekésett, így a Konfitál kacsa élvezeti értéke sajnos kissé csökkent, de azért elfogyott. (Ja unjátok már a kacsázást mi?) Odafent elöbb a Jézuska jött meg ( a 9 gyerek a fa alatt keresgélhetett, a felnőttek meg 1mást kergették az ajándékokkal kb 10 percig...) majd végre jött a megváltó evés! :)  Aztán leültünk dumcsizni, majd fél6 körül felvettük a nyulcipőt és lehúztunk Papámhoz. Este a szokásos punnyadás volt.

Máma meglátogattuk keresztgyerekünket, és megettük a maradék KACSÁT! :D

2 megjegyzés:

szokei írta...

Háp-háp. Kérek aszaltgyümölcsös kacsát!! Elnököm, gyere főzzél ránk. 1-2 hét és lesz még egy szakmád, nekünk felesleges 6-8 kilónk. :))

Unknown írta...

Balukám,

ezt a KACSÁT nem lehet megunni.Süthetnél ránk ;-)
ducky rulez!