2010. február 15., hétfő

Post it post

A barátaim, kollégáim ismerik azt a heppemet, hogy imádom a post-itokat. Ez az imádat abban is látszik, hogy kismillió féle, fajtájú, formájú és színes post itot halmoztam fel az évek során a munkahelyemen, az asztalom mindig min 3-6 post-ittal fel volt dekorálva, hogy mit kell még megcsinálnom, mit ne felejtsek el. Ha egy papírboltba betévedtem, akkor előszeretettel forgattam a még ismeretlen post-itokat, Balu legnagyobb "megrökönyödésére", abban bízva, nehogy vegyek egyet, mert iszonyat mibe nem kerül egy nyilacska alakú 3 színben pompázó "gyönyörűség". A kollégáimtól "eltáv" ajándéknak is - többek között - egy halom post itot kaptam :)
Na mindezt azért írom le, mert nem tudjátok elképzelni, milyen mostanában a lakásunk, de igyexem rövid leírást adni róla:
- az előszoba tükör elég régóta "lakhelye" két rózsaszín normál post-itnak, rajta kedves üzenet emlékek egymásnak Baluval. Ezt a szülés előtt kiegészítettem egy halom újabbal egy Kp-i fő üzenettel, amelyen az ált: "Szülés után felhívandóak". Balunak volt címezve, rajta a gyerekorvos, a háziorvos, védőnő, EON-os HR-es száma, neve. Plusz védőnő, szülésznő és nőgyógyász telefonszámokkal.
- az első otthon töltött napon Balu kiegészítette a "listát" egy pizzéria telszámos post -ittal, majd jöttek a "mikor kell visszaadni a mérleget" üzenetek, meg a tápszer mennyiség (mit mihez kell keverni - ezt lassan le is kellene szedni, ki a fenének kell tápszer???) emlékeztető, no meg egyebek
- nemrég szintén a tükrön landolt egy nagyobb post it, rajta a fontosabb személyi adatok (TAJ számok, stb), ezáltal - kimentem megszámolni - a tükör 12 "ragacspapír" boldog tulajdonosa

No de vannak még szabad felületek a lakásban :)
- a fürdőajtóra az első itthoni napunkat követően egy hatalmas "TUSOLJ!" feliratú került, amit pár nappal később kiegészítettem egy "ne hagyd kint a kaját az erkélyen" szöveggel
- a fürdőben van egy "Cicit lemosni" üzenet - ez az ápoló krém miatt van, amit nem ehet meg a gyerkőc
- és akkor még vannak a kóbor, ad-hoc üzenetek, amik csak pár napot érnek meg, mint ma a "TÖK" felirat a bejárati ajtón belülről, hogy nehogy elmenjünk úgy, hogy a sütőben hagyjuk sülni a tököt :)

Most mennem kell, Csumpi ébredezik, ma voltak nagy események, de erről majd later.

Millió csók!
N.

2 megjegyzés:

szokei írta...

1-2 postitot örzünk mi is. :))
Mik voltak a nagy események?

Axa írta...

És akkor még nem is említettem, hogy a pelenkázó melletti szekrényen is van kettő: pelenkázás és a fürdetés menete lépésről lépésre KisKáTé :)
Események: Csípő UH, voltunk hazafelé meglátogatni Balu nagypapáját (neki Csumpi az első dédunokája) - meg volt hatódva ill. elmentünk a másik nagyihoz is, de őt csak az ablakon keresztül, mivel a másik két unokája (együtt laknak) épp egy hányós éjjelen volt túl, és nem akartunk reszkírozni.
És! egy alkalommal Csumpa annyit evett (nem is hiszem, hova fért ennyi kaja a hasába), hogy majdnem 4 (!!!) órát aludt az éjjel :))))