2011. március 6., vasárnap

Okostojás

Hiába, ez a gyerek egyre okosabb! Az, hogy húzza (húzná legalábbis) a zokniját a pelenkázón, vagy ha engem meglát mezítláb, akkor odamegy a zokeszomhoz és a kezembe adja, az már nem új keletű. Pár napja azonban megmutatta, hogy jó a zenei hallása, és az emlékezete is. Van ugyebár a Dzsungel könyve mjúzikel, nekem nagy kedvenc, de immár a családnak is. Az első 3 számukra Áron régóta megnyuxik, de mostanában már követeli magának. Mutogat a lejátszóra, ha hallani akarja. És az első szám az abszolúte lájk! Van benne állatsereglet, és amikor azt mondják, hogy "Haum", akkor a gyermek is azt mondja! De csak akkor! És ha épp cumájsz volt a szájában, akkor erre a kétszer 5 mp-re kiveszi, közli, hogy haum, majd beteszi és élvezi a zenét tovább :)) Meg kell zabálni!
Hétvégente és ha Balu délutános, akkor reggeli kelés egy kis szülői ágyikóban játékkal kezdődik. Balu behozza a Lurkót, aki szétpakolja a kézkrémes, testápolós tubusokat, amik az éjjeli szekrényen vannak, és gamézik. Mi ilyenkor még fexünk, prószáljuk összetenni az agysejtjeinket szülő móduszba, simizzük a gyereket, és játszunk. Ma reggel a kis drága megunta 10 perc múlva a dolgot, elkúszott az ágy sarkába, a takaró alól kitúrta a szopikardigánt (ezt addig el szoktam dugni, ne ingereljük feleslegesen), elővette, majd felém nyújtotta jelentőség teljes pillantások közepette és ezt mondta a szemével: Anya! Öltözz! Eleget játszottam! Éhes vagyok!
Anya öltözött, és ment szoptatni :)
Most alszik. Süt a nap, sétálni hivogat,d e akkora a szél, hogy lerepül a fejünk:( Ha sikerül, ma csecsemőszínházba megyünk CSK-ékkal. 4-re. Pár óra múlva tudni fogjuk, hogy a nem létező napirendünk lehetővé teszi-e. Szurkoljatok :)

Nincsenek megjegyzések: