2011. január 14., péntek

Hogy én hogy utálom...

a politikát! Most minden hirtelenharagú és velem nem egyetértő olvasómtól kérem, hogy ne is olvassa tovább. Illetve ha vkit személyesen pártpolitikai érzelmében megbántanék, akkor bocs, nem személyesen nekik szólt, csak fortyog bennem a düh és ki kell írnom!
Azt utálom, hogy szintől függetlenül mindenkinek a saját töke felé hajlik a keze és ezt max 4, jobb esetben 8 évre teszik, persze minden alkalommal előadva a nagyhalált, hogy 30 évre előre. Egy frászt! Amióta az eszemet tudom (ez olyan 15-20 évre tehető) egyre fogy a magyar. Nem kell hozzá q nagy matekosnak lenni, hogy kiderüljön, hogy egy idő után nem lesz annyi kereső ember, aki eltartsa az egyre több nyugdíjast, pláne nem azokat akik akarva vagy akaratlanul szürke vagy fekete munkából éltek. Mindenki (inkl. V-t is, aki 4 ivig qra nem mert hozzányúlni) csak nyavalygott eddig, aztán 98-ban léptek, és létrehozták a kötelező magánnyugdíj rendszert. Igen, felháborító, hogy kötelező volt, de az állami is kötelező volt, úgyhogy csak a színe más, a forma ugyanaz. Nem, nem lopták el a pénzt, nem jobban, mint ha bemegy az állami kasszába. Igen, tudom, a szüleim nyugdíjasok, az övéket is fizetni kell vmiből! Meg azt is tudom, hogy nagy kalap, együtt vagyunk a hajóban meg egyebek. Ma megkaptam a magánnyugdíjpénztáramtól az egyenlegemet. Szép kis kerek összeg. Elgondolkoztatott. Már vagy egy hónapja ezen gondolkozom / gondolkozunk Baluval.
Hogy a pék bögyölőjébe jönnek azzal a fenyegető ötlettel, hogy ha maradok a magán rendszerben, akkor nix neked állami nyugdíj, holott a járadékot (akárminek is nevezzük, felőlem hívhatják színesfémadónak is) leszedik a fizumból???? Mi az, hogy elvesztem az éveimet???? Öntsünk akkor tiszta vizet a pohárba, és mondjuk azt: vagy bemész az államiba tokkal vonóval, vagy maradsz és gondoskodsz magadról, de akkor azt is tokkal vonóval ha kérhetném!!!!! Elegem van abból, hogy a több millás TB járulékok mellett nekem kell fizetnem mindenért, ha emberi ellátást akarok, hogy csak haverok miatt él még az Apám, hogy borítékokat kell dugdosni, hogy anyámnak borítékkal felfegyverkezve kell ágyat vadásznia az apukámnak a kórházban, mert az intenzívről ki kellett adni őt?!!!
Menjek vagy maradjak? Megyek, akkor lőttek annak, hogy emberibb / magasabb nyugdíjam legyen, mert nem lesz annyi gyerek, aki majd eltartson. Ha megyek, akkor szépen magamnak kell még félretennem (még több) pénzt, hogy legyen miből kiegészítenem. (eddig is teszem...). Ha maradok, akkor meg igencsak lecsökken az a pénz ami halmozódik, és ugyanúgy magamnak kell félretennem. Mindenképpen félre kell tennem, de akkor hadd döntsek én. SZABADON! Egy szabad (?) országban.
Elnézést! Tele van a t#&@öm.
Bocs.Uff.

Nincsenek megjegyzések: