2010. április 24., szombat

Pártok vs tej ill. anya a kém

Pártok vs tej
Szeretném tisztázni a cici-pártok történetet, mivel Balu csak az egyik oldalt fedte fel (mármint nem konkrétan a mellemnél, habár ha jobban belegondolok, akkor azt is felfedte már párszor:D).
Tehát igen, van a fideszes és az mszp-s cicim, az egyik a jobb oldali, a másik a ballos. És a történet lényege, hogy a pártok helyzetét képezi le a tejtermelésem a két nevezett testrészben: amikor hazajöttünk, akkor egy kicsit volt erősebb a jobb termelése, aztán a balos oldal is erősödött. Aztán jötttek a BKV botrányok, és a fideszes oldal erőteljesen megerősödött, a balos oldal pedig a parlamanti küszöbre szorult (számokban B 20 ml, J 70-80 ml). Megbeszéltem a bal oldallal, hogy ne mán, hogy egypártrendszer legyen, tessék felfejlődni, be kell jutni a parlamentbe, erre kicsit erősödött a termelés :) Most a helyzet kicsit ingatag, pár napig fej-fej mellett haladtak a "pártok", igaz a Fidesz ereje csökkent (ja kérem, mégsem lesznek adócsökkenések, vagy a gyulladás tett be neki?), de a mai napon (kampánycsend van, most nem beszélhetek a ciciknek politikáról) a bal oldal visszaesett :( Tehát ennyi, most mondjátok, ugye normális vagyok :D

Anya a kém
Két országos drogériánál is van kedvezményem, az R nevűnél 15 %, a D-nél 10 %, amely érvényesíthető a teljes vásárolás végösszegből. Jó közgazdászként, gyeses kismamaként minden Ft számít, ezért a bevásárlást megelőzte egy alapos piacfelmérés: "amit venni kell" listával bementem az R-be és felirtam az árakat. Tegnap a D-be mentem be, Csupi addig kint sétáltatta magát anyukámmal. Szépen jegyzetelek, már akkor furcsáltam, hogy a biztonsági pasi furcsán nézett, no de neki az a dolga, hogy bezalmatlan tekintetekkel kövesse az embereket. Egyszercsak megjelent az egyik eladó, és megkérdezte, mit csinálok. Mondom, hogy felírom az árakat. "És minek?", mondom "hogyhogy minek?", Válasz: "Kinek és miért írom fel az árakat?" Nicole válasza: "Magamnak, mert van kedvezényem, és szeretném tudni, hogy mi hol mennyibe kerül". Erre az eladó megnyugodott, mondta, hogy sorry, csak a R-től be szoktak jönni néha, és felírják a D árait, és a Főnök ezt megtiltotta, pontosabban az eladóknak meg kell ezt akadályozni. .... megjegyzem, ezt meg hogyan képzelik??? Egyébként halkan jegyzem meg, hogy a kinézett cca 20 termék 85 %-a az R-ben olcsóbb ... és ott még a kedvezményünk is nagyobb, szóval nem sok pénzre számíthat tőlünk a napokban a D.

Várjuk az ételfutárt, Csupi már evett, most a szülők jönnek. Nyert a MIZO :)
Csók!
N.

1 megjegyzés:

szokei írta...

Köszönjük a részletes beszámolót a cicikről. :)))