2009. augusztus 11., kedd

Horvát túra kétésfelesben

Ha teheti bárki, akkor NE szombaton induljon útnak. Mi legelső horvátozásunk alkalmával, és most is bevállaltuk. Igaz most klímás kocsival, így azért könnyebb volt, de így is plusz 1,5-2 órát jelentett pluszban. A nagy dugaj, Zagreb környékén és a Krk-i híd elött volt, miután lejöttünk az autópályáról (Jó hír, hogy házigazdánk szerint jövőre kész lesz az autópálya a Krk-i hídig!

Nade hál Istennek az úton lefele minden flottul ment, Kismamám is jól viselte az utat, a tervezett 6,5 helyett olyan 8,5 óra alatt letekertünk. Megbeszéltük a tulajjal, hogy mielőtt a helység elé érünk rácsörgünk - volt ott 1 autós kemping. Odaértünk, csörr, 5 per alatt ott volt. jó 55-60-as pasi jó kedélyű elvezetett a szállásig, ami 1 zsákutca volt. Az falucska - Stara Baska - után nincs tovább. :) Bepakoltunk, elvittem a kocsit a parking helyre - kb 300 méterre volt a szállástól, de még tűrhető távolságban. A főúr ezután megmutatta a lakást - 2 sör és 1 kis tálka szárított fügét kaptunk indulásként; A Deep nevű sört nem ajánlom senkinek se... a füge annyira jó volt, hogy a végén vettem magamnak hazára 1 kilóval - meg a közeli strandokat. Elmondta hova érdemes elmenni kajolni, meg hol van a bolt. Nos ezen a helyen a helyi élelmiszer-ellátó nincs a magas fokán. Vagy lehet csak kihasználják, hogy közel-s távol ők az egyetlen kisbolt. Az ágak az egekben, kenyér csak 1x - a kis csaj majdhogynem felháborodva csodálkozott rá, hogy mit képzelek én délután még kenyeret?? Szóval aki komolyan pénzt akar keresni annak 2 ötletem máris van:
1. kisbolt nyitása Stara Baska-n
2. Pékség nyitása ugyanitt. Ez utóbbi talán a 120% meggazdagodással kecsegtet!

Nos a kölcsönös bemutatkozás és körbevezetés után az főbérlő meghívott este 1 kis dumálásra - ami végül is másnapra halasztódott, majd kidobáltunk 1-2 cuccot, ami elválasztott minket a fürdőruháinktól, és irány a tenger! Mesés volt! Csodás! Végre a vííz sóóósan! Úsztunk egyet, aztán kidöglöttünk és csak feküdtünk!

Másnap kb ugyanez volt, lementünk, én úsztam egyet, Nic is jött velem 1 kört, majd este áthúúztunk Marióhoz. Házigazdánk érdekes 1 figura, 25-évet dolgozott kint Németben az Opelnél, majd idehaza megkapta az apja által megvett házat, azt ledózerolta, mert csak 1 rom volt, és helyette felhúzta a mostanit. És persze söröztünk, meg ki kellett próbálni a helyi pájjinkát - a grappát, ami kissé könnyedebb mint a mienk, gyógynövényekkel megstuccolva - ebből távoztunkkor kaptam 1 kis üveggel, így aki meglátogat minket megkóstolhatja! :D
Megtudtunk még 1 érdekességet; a szomszéd, kissé romos házat v. lakást 1 holland pasi kb. 50 éve bérbe vette 99 évre 500 dollárért. Így szól a helyi fáma. A Pasi már nem él, de a rokonai a mai napig le-le járnak 1-1 hétre nyaralgatni. Az ürge állítólag valami Hollywoodi akárki volt.

No ennyit első szuszra! A többit majd Nic..vagy én :D

1 megjegyzés:

szokei írta...

Eddig jó. Képeket is kapunk? :)))