2011. november 26., szombat

TjápTjápTjáp és a Mikulás

Úgy tűnik, a Gyermek eleget gyakorolta a mászkálást, és most másra kezdett el koncentrálni. Ez pedig a beszéd. Ebben a nagy átlaghoz képest le van maradva, de ha a szülői géneket nézem, akkor nincs semmi gond, hiszen mindketten későn kezdtünk el beszélni, igaz azóta be sem áll a szánk (az enyém biztosan nem :D). Az már eddig is ment, hogy ANYJAAAAAA, de az elmúlt héten újabb szavakkal, ill. szóizékkel bővült a repertoár. Ami nálam kifejezetten sértődést okozott! - persze, csak vitzelek! Amit a gyerek ugyanis mond: Nono, Ema és Ana. Ez pedig a bölcsi hárem három illusztis hölgy tagja! Hiába, a gyerek még nincs 2 éves se, de már kispadra küldött. Reggel, ha túl vagyunk a hamikon, akkor jön az, hogy Nonononononoooo. Ha korábban érünk be a bölcsibe, akkor nekiáll körbe rohangálni a hiányos - Nonomentes - "felszereltségű" szobában, és hajtogatja, hogy hol a Nono. Ismétlem magam: meg kell zabálni!
És a hangja, külön csöpögés. Olyan kis mély bariton, nem olyan cincogi kisbaba hang, hanem férfiasan mély :) A csajok mellett mást is mond már. Pár napja a Fecske a Cic, és tegnap elkezdet mondani vmi izét, amit tjáptjáptjáp-nak lehet hallani. 10 percig mondta egymás után a kocsiban, felhívtam a bölcsi vezetőt, segítsen már lefordítani, mert nem értjük. Ez a Taps-taps-taps akar lenni :) Ja kérem, kezdhetem az Áron Szótár szerkesztést! És persze nem mehetünk el amellett sem, hogy ha nagyon szeretné, akkor ismétli azt, hogy Appa, meg Omma, vagy csak mi hisszük, hogy utánunk mondja, de ez a szülők privilégiuma!

Úgy tűnik, az elkövetkező hetekben lesz egy kis fennforgás nálunk, ami abból ered, hogy Csipu nem szívleli a Mikulást. Az, hogy nem szívleli, enyhe kifejezés sajnos. Múlt hét vasárnap amig én a vásárban vadásztam egyszem Leszármazottamnak kesztyűt (minek, azóta sem hajlandó felhúzni) Balu a Plázában flangált vele, be volt célozva a játszóház. nem sok lett belőle, mert Áron az egyik játékbolt bejáratánál meglátott egy 1 méter magas Mikulás bábút, ami közeledtére megmozdult, és a gyerek ereiben megfagyott a vér. Onnan még vhogy el tudta vinni Balu Csiput, igaz, a levegőt is kiszorította kis kezeivel a nyakából, aztán a játszóházban úgy tűnt, megnyuxik. Ja. Addig, amíg az egyik sarokban fel nem fedezte, hogy ott is van egy ilyen izé. 5 mp-en belül kint voltak :( Áron remegett, mint a kocsonya :( A bajt tetézi, hogy a Bölcsibe is megérkeztek a karácsonyi dekorációk első jelei, köztük egy Mikulás izével (nem nagy, vas lábakon áll, olyan kaspó szerű izé). Első nap Áronnak még fel sem tűnt, csak hazafelé. Másnap már sanda szemekkel méregette reggel, délután már nem volt hajlandó a folyosón öltözni, ahol ez az izé áll. Szerdán már az udvaron belesve az üvegajtón konstatálta, hogy ott van, az ajtón is alig tudtam bevinni, nem lehetett letenni, bújt a sarokba és a nyakamba.... 6-án jön a Mikulás a bölcsibe. Áron az emeleten lesz egy gondozóval. És mi meg árgus szemekkel nézzük, hogy merre sétáljunk vele az elkövetkező hetekben... HoHoHo :(

Múlt 7végén nálunk jártak Zsuzsinyuszi szülei, Áron hatalmasat birkózott Rhober-rel, azóta is imád a kanapén rohangálni, aminek én annyira nem örülök. Mindent 3 mp alatt megtanul, most már tényleg vigyázni kell, hogy milyen hülyeséget mutatunk neki, mert szívja az agyába a dolgokat rendesen. Le vagyunk különben strapálva. Ez a ködös nyálas szutyok idő nem jött be, Áron sem igazán szeretett sétálni a héten, nekem beállt a hátam, úgyhogy Áront soxor Balu cipelte. Már nagyon naphiányom van. 7főn kicsit lógni fogunk. Régóta terveztük, kaptam a cégtől két belépőjegyet a siklósi döglesz fürdőbe, eddig mindig csak Áronnal voltunk, most ketten megyünk. Megnézzük, hogy milyen, ha nem 3 órát a 20 centis gyerekmedencében gubbasztunk :) csúnya szülők leszünk, reggel leadjuk a gyereket a "zaciba", elintézzük a hütőnket, oszt irány a vár!!!!! jaj, már nagyon várom!!!!

Uff, megyek, teregetek némán.

1 megjegyzés:

Timea írta...

Én is akarok fürdőzniiiiii!!!!!